19.1.2014

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää

Sijainti/Location: 89.12.03 S 82.08.61 W
Tanaan/Today: 22,4 km
Aika/Time: 8 h 10 min
Korkeus/Elevation: 2754 m
Yhteensa/Total: 1039 km
Navalle/To Pole: 92,3 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 6
Lampotila/Temperature: -30 C
Tuuli/Wind: 8-10 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Hirveästi ei naurattanut aamulla kun katsoin lämpömittariin ja kuuntelin mitä pihalla tapahtuu. En muista koskaan liikkuneeni näin kovassa kelissä niinä kohta puolen vuoden verran jäätiköillä vietettyinä vuorokausina. Yleensä näin kovalla pakkasella ilma seisoo, muttei täällä. Ja ne puheet staattisesta ilmanalasta napaylängöllä voidaan unohtaa, mutta se nyt oli arvattavissakin.

Päällä oli käytännössä kaikki vaatteet ja suojat mitä kaapista löytyy, eikä ongelmia juuri tullut. Alahuuli sai jotain osumaa, mutta muuten selvisin koettelemuksesta suhteellisen ehjin nahoin, vaikka ei se kivaa ollut. Ainakin on kovia sotatarinoita kerrottavaksi kun tämä joskus loppuu. Tänään kuvassa jäinen kasvomaski. Päivän paras hetki onkin lounaan jälkeen, kun saa laittaa tuon takaisin naamalleen!

Summary: it was not very funny to look at the temperature this morning, as it could be heard it was blowing quite hard. I don't remember that I had ever have such a conditions during my half year of glacier days. I put on virtually everything I had to avoid problems, and only thing that happened is that I got sore under lip. Otherwise I'm ok, but it was not a pleasent day at all.