20.1.2014

Äkäslompolon Mauri tuli kylään!

Sijainti/Location: 89.25.01 S 81.44.63 W
Tanaan/Today: 24,2 km
Aika/Time: 8 h
Korkeus/Elevation: 2761 m
Yhteensa/Total: 1063 km
Navalle/To Pole: 68,1 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 5
Lampotila/Temperature: -29 C
Tuuli/Wind: 4 m/s E
Saa/Weather: aamulla pilvinen, iltapäivällä aurinkoinen/morning cloudy, afternoon sunny

Pitkään odotettu vieras saapui vihdoin, kun Mauri Äkäslompolosta karautti rekalla suoraan teltan pihaan. "Set ole poika mikhään!", Mauri ilmoitti ensi töikseen. "Set on poika maisemat muuttunu palajon viime käynnistä. Met olimma Säkeltonin Ernestin ja Roope Kottin, Äkäslompolon poikia, kanssa täällä navalle hiihtämässä vuosia sitten. Silloin oli kahdeksan metriset sastrugit ja ahtojäät navalle asti, samanlaisia ei näe ku Äkäslompolossa. Mutta piru ku pisti vihaksi ku Ernestillä alko sormia palelemaan, niin net lähti Roopen kanssa kesken kotia. Mutta minen ollu millänsäkhän, hiihtelin sitten yksin navalle. Onneksi oli pulkassa sen verran kakkosnelosta, että sain sinne mökin pystyyn että saavat pojat lunta tutkia."

Tämän kerrottuaan Maurilla olikin jo kiire, sillä hän muisti että pitää jättä lotto etelänavan R-kioskille ennen 9:ää ja lähti siitä hurauttamaan. Sanoi päävoiton osuneen jo pari kertaa kohdalle, mutta rahat olivat menneet viiniin ja villeihin naisiin. Mutta Mauri sanoi ettei ole asiasta "millänsäkhän"!

Päivän kuvassa antarktinen kaniini lähestyy rajattomasti etelänapaa.

Summary: today was a nice day for skiing after yesterday's hard conditions. It was sunny since afternoon and wind was mild enough for gathering rather good distance. There is a bit more than half a degree to be skied, so I hope weather will stay calm for few more days. In today's picture antarctic rabbit is getting closer to South Pole.