22.1.2014

Napa näkyy naapurille

Sijainti/Location: 89.51.76 S 72.39.18 W
Tanaan/Today: 25,7 km
Aika/Time: 8 h 30 min
Korkeus/Elevation: 2794 m
Yhteensa/Total: 1113 km
Navalle/To Pole: 18,1 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 3
Lampotila/Temperature: -29 C
Tuuli/Wind: 4 m/s SE
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Tänään se vihdoin tapahtui, klo 13.09 Chilen aikaa, 18.09 Suomen, sain navan näkyviin. Enkä siis kaivellut omaa puseroani, vaan yhtäkkiä taivaanrannassa näkyi epämääräisiä muotoja yhdessä kasassa. Olin noin kohdassa 89.47. Näky oli kovin toisenlainen, joksi sen olin kuvitellut. Ihan kuin olisi tullut Star Wars-elokuvan lavasteisiin, kaukaisella kukkulalla näytti olevan erilaisia futuristisia rakennuksia. Tämä kaikki näkyi erittäin selvästi, sillä taivaalla ei ollut pilveäkään. Eilen sain tietoa, että tänään pitäisi olla tuulta 15-16 m/s, mutten valita että säätiedot olivat pielessä.

Olen siirtynyt itään sen vuoksi, että navalle ei voi törmäillä miten sattuu erilaisten tutkimusalueiden vuoksi, vaan on tietty kulkupiste, jonka kautta sinne kuljetaan ja se sijaitsee optimireitiltä hieman itään ja tuo muutaman lisäkilometrin tähänkin aurinkomatkaan. Huomenna, jos sää ja luoja suo, minun on tarkoitus mennä poimimaan vuosia mielessä ollut palkinto, jonka eteen viimeiset pari kuukautta on tehty töitä tauotta. Sattaa tulla tunteellinen päivä!

Summary: today it finally happened, 13.09 Chilean time I finally saw South Pole with it's buildings. It looked so different I had imagined. Like I had walked into Star Wars movie: there were a lot of futuristic buildings in hill opposite to me. Yesterday I got information today might be 15-16 m/s wind, but I don't complain it was wrong. If that does not occur tomorrow, I'll go and pick the price I have waited for years. I guess it will be emotional day!