2.11.2013

All-you-can-eat-buffet

Napamatkailun positiivisia puolia on omien ruokaperversioiden salliminen ennen vaellusta: tundralla matkaillessa paino kun tippuu automaattisesti. Jos jonnekkin pöydänkulmalle on unohtunut esim. fasun sininen suklaalevy tai pätkä tobleronea (kuten kuvassa), niin sen voi huoletta imuroida hetulaan. Mutta kuten niin monessa asiassa, tässäkin liika on liikaa ja paha olo taattu, on ihan Homer Simpson-fiilis. Enkä toistaiseksi ole edes onnistunut lihomaan, on tää ny merkillistä. Täytyy varmaan siirtyä järeämpiin ruokiin, ehkä alan juomaan oliiviöljyä suoraan pullosta.
 
Summary: One of the positive sides of (ant)arctic expeditions is the freedom of eating: skiing will burn your fat later automatically. Chocolate, chips and other junk food disappears into my mouth whenever available. Now I have this "Homer Simpson"-feeling. The interesting part is that I have not been able to gain weight at all, maybe I must learn to drink olive-oil straight from the bottle.

30.10.2013

Rahti perillä

Tänään tuli hyviä uutisia Puntan suunnalta: rahtikolli on perillä ja tullin tiloissa. Tiedossa on siis aina yhtä hauskaa viranomaisyhteistyötä, mutta eiköhän se saada sieltä ALE:n tiloihin piakkoin. Vois jo ittekkin kompastua sisään johonkin keksintöön joka veis mut samaan paikkaan, mutta kai tässä vielä pari viikkoa jaksaa varrota.

Summary:

I got some good news from Punta: my cargo has arrived to the airport and is waiting for processing with authorities. Fingers crossed all goes well. I'm quite fed up with all arrangements, so waiting for the real work to start.