25.1.2014

Nakki makkarankuoressa

Nyt alkaa pikkuhiljaa selvitä, paljonko läski on täällä tummunut. Tutkimusaseman vaaka näytti 195 lb, ja mulla oli villa-asu, kuorihousut sekä hiihtomonot päällä. Kun ne vähentää, ollaan lähellä 85 kiloa, eli paino olisi tippunut semmoisen palttiarallaa parikymmentäkiloa, koska kotoa lähtiessä olin noin 105. Ei ihme, jos vähän heikottaa ja laittaa puuskututtamaan. Kun peiliin katsoo, niin näyttää joltain tikkukaramelliltä!

Nyt siis kaikki joulun liikakiloista vielä kärsivät voivat tulla noudattamaan varmaa etelämaterelaista dieettiä: n. 8 tuntia hiihtoa päivässä ja tauot päälle. Saat syödä ihan mitä haluat, mm. suklaalevyn päivässä (testattu) tai vaikka kaksi, takaamme laihtumisen. Eikä reissun päällä mene yhtään rahaa, sitä ennen hieman enemmän!

Olen tässä miettinyt, että miksi varsinaiselle navalle pääseminen oli hiukan vaisu tapahtuma itsessään. Yksi syy lienee, että kun tutkimusaseman ympäristössä on yhtä sun toista rakennusta ja rahtikollia siellä sun täällä, niin fiilis oli hieman kuin olisi tullut johonkin teollisuusalueelle, jonne yhteen nurkkaan on tökätty keppi merkiksi jostakin erikoisesta. Mutta älkää käsittäkö väärin, itseasiassa se oli mielenkiintoinen seikka ja tavallaan hauskakin lopetus hiihdolle, että piste jota on niin kovasti odottanut onkin tuommoinen. Se ei siis millään tavalla pilannut tunnelmaa.

Kuvassa paikallinen, rahtikontissa oleva suihkusysteemi: suihkussa oleva sanko täytetään aurinkopaneeleilla kuumaksi lämmitetystä vedestä. Sitä jatketaan lumella niin että vedestä tulee sopivan lämpöistä. Sen jälkeen letku sankoon ja virta päälle suihkuun, yhden sangosta saa reilun minuutin suihkun, jona aikana ehtii mainiosti peseytyä. Kyllä se aina lumipesut voittaa!

Summary: it slowly starts to open up, how much weight I have lost. In South Pole station gym I went to measure myself and was 195 lb with clothes anf boots on, which means I'm close 85 kilos, -20 from start day!

I have tried to figure out why the actual reaching of South Pole did not feel so amazing. One reason is that as station area is filled with buildings and freight, it feels like you have entered an industry area, where someone have left one stick up for unknown meaning.

Today's picture shows local showering system: bucket is filled with water and switch is turned on. And one bucket serves more than one minute of showering!