21.1.2014

Kauas on pitkä matka

Sijainti/Location: 89.38.02 S 79.29.04 W
Tanaan/Today: 24,3 km
Aika/Time: 8 h 5 min
Korkeus/Elevation: 2793 m
Yhteensa/Total: 1088 km
Navalle/To Pole: 43,8 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 4
Lampotila/Temperature: -26 C
Tuuli/Wind: 4 m/s E
Saa/Weather: aamulla aurinkoinen, iltapäivällä pilvinen/morning sunny, afternoon cloudy

Ja ikuisuus on pitkä hetki. Molemmat viisaudet pitävät täällä paikkaansa. Tuntuu kuin muutamat viime päivät olisivat kestäneet kuukauden, kun tässä alkaa olla lopun odottelun makua ilmassa. Ja kyllä tämä alkaa kieltämättä piisata, tänään oli 50s hiihtopäivä ja muutama pitäisi vielä jaksaa. Vasen olkapää kipuilee jatkuvasti ja jalanpohjat sekä kantapäät on aivan soronoo.

Tänään tuijottelin tuonne horisonttiin, että josko se laitos sieltä pikkuhiljaa ilmestyisi näkyviin, mutta ei se vielä tähän näy. Uskoisin saavani sen huomisen aikana näkökenttään, jos ei tule muuta häikkää. Ja keskiviikon aikana yritän olla sitten perillä. Päivän kuvassa evässettiä, josta täällä nautitaan. Kaikki ruuat, paitsi palautus- ja urheilujuomat sekä vitamiinipillerit on otettu pois alkuperäispakkauksistaan ja pakattu uudelleen eskimopusseihin. Tuskin maltan odottaa taas normaaliruokien pariin pääsyä!

Summary: last few days has taken almost a month, as I have started to wait this all would end. I have skied now 50 days in a row, so I consider it starts to be enough. Left shoulder is really sore and legs are not that good either. Today I tried to see signs of the station from the horizon, but it is still empty. I guess I'll see it tomorrow if weather stays good. In today's picture are represented my daily food portions.