11.1.2014

Imperiumin vastaisku

Sijainti/Location: 87.25.16 S 82.54.68 W
Tanaan/Today: 22,8 km
Aika/Time: 8 h
Korkeus/Elevation: 2351 m
Yhteensa/Total: 840 km
Navalle/To Pole: 291 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 15
Lampotila/Temperature: -18 C
Tuuli/Wind: 10 m/s SE
Saa/Weather: aurinkoinen, iltapäivällä pilvinen/sunny, afternoon cloudy

Ei pitäisi hehkutella mistään helposta ikinä mitään, heti tulee käkättimeen. Aamulla paistoi aurinko ja kun näin ympäristön, niin saatoin todeta eilisen pysähtymisen olleen oikea valinta. Liikkuminen oli jatkuvan kovan tuulen ja pakkasen vuoksi haasteellista, ja iltapäivällä pilvet alkoivat haitata luminäkyvyyttä, joka tällä alueella on tärkein kulkemiseen vaikuttava seikka. Olen silti tyytyväinen kilometreihin, niitä ei nyt hetkeen kerry aivan entiseen malliin.

Kesken päivän huomasin, että jäätiköllä on aikomuksena ja lupaa kysymättä tehdä minulle pikajäädytysamputaatio alakertaani. Koripallon mutasarjoissa on tapana kuitata kovasta kontaktista kimittävälle isännälle, että "paa mekko päälle!". Niinpä lausuin nuo maagiset sanat itselleni ja kaivoin ahkiosta äiteen tekemän vaellusmekon, joka yrittää näkyä oheisessa kuvassa. Samalla laitoin kaikki muutkin mahdolliset suojat päälle ja säästyin ilman paleltumia. Kiitos äiti mekosta, sen ansiosta että teit sen sinulla on edelleen poika eikä tytärtä. Melko paradoksaalista!

Summary: this was a tough day with hard wind and cold. It was easy to notice yesterday's stopping decision was right as there was big and hard sastrugi-field starting from my camp. In the middle of the day I noticed glacier is about to complete speed amputation to my little brother, so I took my skirt my mother made me and some other shelters as well and did not get any frostbites today. Thank you mom for making this skirt. Because of it you still have son, not daughter. Quite paradocsalic!