12.1.2014

Kaiken suhteellisuudesta, osa 2

Sijainti/Location: 87.38.52 S 82.54.78 W
Tanaan/Today: 24,9 km
Aika/Time: 8 h
Korkeus/Elevation: 2453 m
Yhteensa/Total: 865 km
Navalle/To Pole: 266 km
Ruokia jäljellä/Daily food portions left: 14
Lampotila/Temperature: -16 C
Tuuli/Wind: 2-6 m/s SE
Saa/Weather: puolipilvinen, iltapäivällä pilvinen/half cloudy, afternoon cloudy

Tänään oli huomattavasti mukavampaa hiihdellä, kun tuulen voimakkuus oli tippunut eilisestä. Sastrugien koko alkaa pikkuhiljaa pienentymään, tosin yhtenäiset kentät ovat pidempiä. Toivon olevani huomenna taas tasaisen lumen alueella, mutta käykö niin sitä ei tienne isä Ismaelkaan. Törmäsin tänään renkaanjälkiin, joten liikennettä piisaa näillä asteilla.

Onhan tämä kovaa hommaa olla joka päivä 8 tuntia liikenteessä ja tauot päälle. Mutta tiedän ainakin yhden, joka on vielä kovempaa: Levillä on Vinkkari-niminen after-ski paikka, jossa joka kevät sama hemmo viihdyttää laskettelukansaa päivästä toiseen. Kaverilla on kaljan pöhöttämä naama, tummanpunainen nenä ja röökin ja viskin polttama ääni. Joka päivä hän vetää samaa showta monta tuntia pikkuhönössä laskettelukansalle pikkutuhmine juttuineen, joihin on todennäköisesti itsekin ihan loppu: "Nyt miehet huutaa aah, ja naiset ooh! Aah! Ooh! Aah! Ooh! Okei, sitten lauletaan yhdessä Puuha-Pete, seuraavaksi Känkkäränkkä ja lopuksi Irwinin kakka-laulu, niin kaikki viihtyy!". Mä oon pari kertaa päässy seuraamaan tätä näytöstä ja miettiny että tolla jätkällä se vasta kova homma on!

Summary: it was much more fun to ski when wind speed had dropped from yesterday. Sastrugi-fields are longer but sastrugis are shorter, so it is easier to ski over them. I hope to be out of zone by tomorrow, we'll see. I also saw marks of some vehicle, so there seems to be a lot of activity around here!