8.1.2014

Kantti ei kestä!

Sijainti/Location: 86.48.77 S 82.47.49 W
Tanaan/Today: 27 km
Aika/Time: 8 h min
Korkeus/Elevation: 1938 m
Yhteensa/Total: 772 km
Lampotila/Temperature: -13 C
Tuuli/Wind: 1-3 m/s SE
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Meinaan suksessa, pää vielä jotenkin säilyy kasassa. Toisesta suksesta on kantti katki yhdestä ja toisesta kolmesta kohtaa. Jeesusteipillä niitä tuen nyt ensialkuun. Tänään oli välillä sellaista knööliä että alta pois. Toisaalta välissä oli aivan tasaistakin pätkää. Lumi on nyt kivikovaa ja ahkio toimii täydellisesti, joten kilometrit ovat pysyneet hyvinä jatkuvasta kiertelystä huolimatta. Säänkään merkitystä ei sovi unohtaa: välillä pudotukset on yli metrisiä, niistä olis häjy tulla viime viikon nollanäkyvyydessä. Toivonkin, että pilvet jaksavat pysyä poissa seuraavat viisi päivää ja että sukset kestäisi katkeamatta vielä hetken aikaa.

Tämä onkin sellainen viikkokeitto, jonka olen itse keittänyt ja pariin kertaan välissä pakastanut. Nyt se on vain pakko louhia hetulaan!

Summary: steel sides of my skis are not feeling well: other one is broken from one and the other from three points. To give first aid, I used some duct tape for them. Sastrugis start to be quite big now, but there are some smooth places every now and then. As snow is really hard and my sledge works very well, I have been able to make good progress. And weather has been good, I would not like to be here in zero visibility, as there are quite steep drops every now and then. I hope weather stays good and skis would be able to take the pressure for a while.