6.1.2014

Snuhe Byktiläinen

Sijainti/Location: 86.20.08 S 82.18.53 W
Tanaan/Today: 27 km
Aika/Time: 7 h 50 min
Korkeus/Elevation: 1737 m
Yhteensa/Total: 719 km
Lampotila/Temperature: -12 C
Tuuli/Wind: 4-7 m/s SE
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Sain tänään vihdoin valmiiksi Sinuhen, joka on kyllä parhaita lukemiani kirjoja. Otsikko viittaa lukion äidinkielenopettajaamme, jolla oli tapana nielaista vokaaleja. Lisäksi hän puhui usein kyseisestä kirjasta, joten opimme tuntemaan sen otsikon esittämällä tavalla.

Pake, kuten opettajamme tunnettiin, oli todellinen vanhan liiton mies, jolla oli aina (sama) puku päällä eikä todellakaan ongelmia auktoriteetin kanssa, hänen nenilleen eivät oppilaat hyppineet. Lukion alussa saimme oman kotiluokan ja "joku" pojista keksi että huoneen ilme kaipaa ehostusta. Ja tietenkin ensimmäinen mieleen tullut asia oli, että laitetaan huoneen takaseinä täyteen aikuisviihdelehdistä tuttuja kuvia. Tuumasta toimeen ja pian luokan seinä oli täynnä jos jonkinlaista pyllistelijää. Tämä oli kaikista kovin hauskaa kunnes Pake tuli visiitille luokkaan. Siinä ei keritty kissaa sanomaan kun paljas pinta sai väistyä betoniseinän tieltä!

Tänään oli normihiihtopäivä ja keli täällä. Korkeus alkaa tuntua sillä tavalla, että happea joutuu imemään selvästi tavallista hanakammin. Lisäksi tuulen pääsuunta näyttää toistaiseksi muuttuneen tulemaan idästä päin.

Summary: it was normal skiing day and weather here. Wind seems to have changed its' main direction and it is coming from east side at the moment. Also elevation seems to effect breathing, I have to do a lot more work with it.