17.12.2013

Tassut pystyyn

Sijainti/Location: 82.20.30 S 80.30.63 W
Tanaan/Today: 11,2 km
Aika/Time: 4 h 25 min
Korkeus/Elevation: 955 m
Yhteensa/Total: 272 km
Lampotila/Temperature: -13 C
Tuuli/Wind: 10-16 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Jäätikkö oli tänään heti aamusta pahalla päällä. Kulkeminen oli aluksi ihan ok 10 m/s tuuleen, mutta päivän mittaan se koveni huomattavasti. Lounaan jälkeen aloin miettimään päivän lyömistä kasaan, mutta päätin vielä katsoa yhden vedon verran, että mihin suuntaan homma kehittyy. Jäätikön kiukuttelu sen kuin lisääntyi, joten päätin tehdä tästä puolen päivän mittaisen lepopäivän. Mitään selkeitä päätettyjä kokonaisia lepopäiviä mulla ei ole, sovittelen niitä näiden huonoimpien kelien mukaan. Vielä ei ole mihinkään kiire, eväitä on 39 päivän ajaksi, mutta ei näitä stoppeja viitsisi jatkuvasti ottaa.

Peten kautta tuli mulle iso läjä terveisiä vaellusnetin keskustelufoorumin ihmisiltä, kiitos niistä! Muutenhan en ole mitään terkkuosoitetta julkaissut, vaikka niitä onkin kiva reissuun saada, koska en niitä ehtisi juuri käsitellä. Voidaan sitten jälkeenpäin joko ripustaa kultaa ja mirhamia tai ripotella tuhkaa mun päälle, ihan miten tässä nyt käykään. Kiitos kuitenkin kaikille seuraajille mielenkiinnosta, yritän jaksaa paukuttaa tarinaa päivien loppuun saakka! Sinänsä on hassua pitää blogia, jota ei itse näe eikä mitään hajua millainen ryhmä ihmisiä sitä seuraa. Kaikki tuntee apinan mutta apina ei ketään :-).

Summary: glacier was in a bad mood right from the start. It was ok to travel in 10 m/s wind, but it got stronger during the day. After lunch I started to think about calling the day off, but decided to check one more leg where it will develop. Wind got stronger so I started to pitch my tent. I don't have any scheduled rest days in my calendar, but will put them into place according to weather. After today I have food for 39 days, which should be plenty.