22.12.2013

Talvipäivänseisaus eli hyvää Juhannusta!

Sijainti/Location: 83.08.16 S 80.32.53 W
Tanaan/Today: 23,2 km
Aika/Time: 7 h 30 min
Korkeus/Elevation: 1137 m
Yhteensa/Total: 361 km
Lampotila/Temperature: -11 C
Tuuli/Wind: 6 m/s S
Saa/Weather: puolipilvinen/cloudy at times

Tänään taitaa olla talvipäivänseisaus, eli paikallisittain lienee Juhannuspäivä. Valoa tosiaan riittää ja on vaikeaa ymmärtää että Suomessa on kaamos parhaimmillaan ja kirkasvalolamppuja ja korvavaloja sytytetään kokon sijasta joka niemeen, notkoon ja saarelmaan. Täällä kun joutuu turvautumaan erilaisiin knaabuihin ja silmälappuihin, että keho uskoisi että on yö. Melatoniini rouskuu hampaissa jatkuvasti ja unilääkkeitäkin on mukana, jos oikein paha insomnia yllättää, niihin en ole onneksi joutunut turvautumaan. Tässä paikassa aurinko laskee GPS:n mukaan seuraavan kerran maaliskuun 5., toivottavasti en ole enää silloin todistamassa kyseistä tapahtumaa.

Tänään oli jälleen hyvä päivä sopuisan kelin ja tasaisen lumen ansiosta. Päivän kuvassa merinovillapaita tuuletuksessa. Villan ihmeisiin kuuluu, että se lähes "peseytyy" pelkällä tuuletuksella. Pienen ulkoilun jälkeen kyseinen paita on valmis paikallisiin juhannustansseihin. Vielä kun kossua jostain sais, jos voitte pyytää mr. Hawkingia tuomaan sitäkin, ainakaan vielä ei herra ole suvainnut tulla.

Summary: today it is the shortest day of year at northern hemisphere. It is hard to remember all darkness back home, as here I need to do all the tricks each evening to convince my body it is night. I use melatonin for that and as backup I have sleeping pills if insomnia really hits me. So far everything has been good.

Today was another great skiing day, as weather was good and snow surface is really smooth. In picture there is my merinowool shirt getting some fresh air. Works well, now it is almost like washed!