25.12.2013

Joulu yksin

Sijainti/Location: 83.44.87 S 80.31.04 W
Tanaan/Today: 21,5 km
Aika/Time: 7 h 30 min
Korkeus/Elevation: 1258 m
Yhteensa/Total: 429 km
Lampotila/Temperature: -14 C
Tuuli/Wind: 10-12 m/s S-SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Otsikko viittaa Juicen samannimiseen joululauluun, johon olen tutustunut kauan sitten. Joskus vuosia sitten, kauan ennenkuin mikään vaellus saati yksinreissaaminen oli edes mielessä, muistan miettineen että mahtais olla hienoa olla joskus jouluna Etelämantereella ja kuunnella kyseistä kappaletta. Pakkohan se siis oli toteuttaa tänään!

Muuten maailman isoin jääpala järjesti monella tavalla ikimuistoisen jouluaaton, ainakin se on varmasti elämäni raskain, takuuvarmasti. Vaikka olisin vauvana kontannut kuinka ympyrää kuusen ympäri, niin tuskinpa poltin samoja kaloreita kuin tänään: tauotonta, voimakasta vastatuulta ja jatkuvia sastrugi-kenttiä. V-käyrä oli ajoittain korkealla, mutta päivästä selvittiin lopulta suht hyvillä kilometreillä. Leiriytymiseenkin meni reilu tunti normaalin puolen sijasta.

Hieman pelkäsin tätä päivää ja sen mahdollisia melankolisia vaikutuksia, mutta jäätikkö vastasi ohjelmapuolesta sen verran hyvin, että koti-ikävää ei juuri kerinnyt ajatella, ja soitot mutsille ja Tuulille kruunasivat tämän ikimuistoisen joulun, kaikinpuolin!

Hyvää Joulua kaikille lukijoille!

Summary: today was most memorable Christmas for me in many ways: glacier gave me such a present that I won't ever forget. It was strong headwinds and sastrugi-fields right from the start. I also had to use one hour instead of half to set up my camp, as everything had to be done carefully. In advance I was a bit afraid of possible melancholy caused by missing all traditions, but all concentration was focused on skiing today, so that side was ok as well!

Happy Christmas!