10.12.2013

Turvallisuusuhka

Sijainti/Location: 81.00.12 S 80.28.50 W
Tanaan/Today: 6,8 km
Aika/Time: 3 h 10 min
Korkeus/Elevation: 860 m
Yhteensa/Total: 123 km
Lampotila/Temperature: -15 C
Tuuli/Wind: 12-18 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Sinuhen sanoin: "Luomala, toiveesi on kuin kärpäsen surinaa korvissani, sanoi jäätikkö ja löi minua kepein ja ruoskin ja heitti kiviä päälleni ja antoi koirien tehdä tarpeensa vaatteilleni". Tänään oli vielä kovempi päivä kuin eilen. Aamulla näytti vielä siedettävältä, mutta päivän mittaan tuuli voimistui jatkuvasti ja mun oli heitettävä rukkaset tiskiin puoliltapäivin. Aloin pelkäämään ettei leiriytyminen pian onnistu ja kun kulkeminenkin oli onnetonta tein pienen jaakobinpainin jälkeen päätöksen pysähtymisestä.

Panostin teltanpystytykseen aikaa ja energiaa ja se onnistuikin todella hyvin. Kuvassa telttarulla avattuna tuulimuurin suojissa, kiinnitettynä edestä kolmesta kohtaa ja kahdesta kohtaa ahkioon, mikä ei välttämättä kuvassa näy.

Vaikka päivän jääminen vajaaksi harmittaakin, oli se oikea päätös koskapa tää mökki heiluu jatkuvasti vaan tiukempaa tahtia. Onneksi satuin kompastumaan uuden leveysasteen, 81,paremmalle puolelle eli jotain hyvää sentään tässäkin päivässä.

Summary: glacier did not recognize my yesterday wishes but gave even harder weather for today. At morning it looked somewhat bearable for skiing, but wind got stronger during the day. As going got slower I made decision to stop as it came clear pitching my tent won't be easy task. I gave quite a lot of effort preparing it which paid off. In the figure is my tentroll, ensured from 5 spots.

Positive about this day was that I managed to cross 81 degrees south, so something good!