13.12.2013

Aromipesä

Sijainti/Location: 81.31.17 S 80.31.54 W
Tanaan/Today: 19,7 km
Aika/Time: 7 h 30 min
Korkeus/Elevation: 792 m
Yhteensa/Total: 180 km
Lampotila/Temperature: -12 C
Tuuli/Wind: 5 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen, osittain pilvinen/sunny, partly cloudy

Aromipesä, tuo lama-ajan lapsi, on täällä taas! Kaikki lounaat nautitaan täällä titaanimukista, jonka ympärillä on siis itsemuotoiltua sentin vahvuista valueristettä. Termoksesta kiehuva vesi sisään ja kolmen minuutin päästä on eväs valmis. Ei siis kannata mitään täysjyväpastaa alkaa tällä systeemillä valmistamaan, mutta nuudelit ja valmiit retkiruuat toimii.

Meillä ei ollut aikoinaan aromipesää, mutta leipäkone oli. Ja viikkokeitto, joka on siis käsite, ei tuote. Olen kuullut monilta ikäkohtalotovereilta, että meidän perhe ei ollut ainoa paikka jossa tätä harrastettiin. Homma toimi niin, että maanantaina keitettiin isossa kattilassa keittoa, esim siskonmakkara oli yleinen. Kattila laitettiin jääkaappiin, ja jos koulun jälkeen kyselit ruuan päälle, sinua kehotettiin ottamaan keitto kaapista. Epäilemättä loppuviikosta kävi aina niin, että soppa jäi kaappiin ja nuoriso siirtyi näkkileipälinjalle. Kuitenkin perheen vanhimmat olivat askeleen edellä ja pakastivat sopan jämät, ja tämä oli vielä pahempaa kuin jääkaappiversio. Sitä ei ollut mitään mahdollisuutta välttää: joko söit tai itkit ja söit!

Summary: my lunchkettle in the picture is straight copy of Finland's hit product from the 90's. I don't have any good translation for it, but it was overpriced kettle made from styrox to keep your food warm. My version is titan kettle wrapped with sleeping pad parts. Just put in noodles, hot water from thermos and wait 3 minutes. Works!