12.12.2013

Hiki laiskan syödessä

Sijainti/Location: 81.20.61 S 80.31.93 W
Tanaan/Today: 19,7 km
Aika/Time: 7 h 30 min
Korkeus/Elevation: 760 m
Yhteensa/Total: 161 km
Lampotila/Temperature: -15 C
Tuuli/Wind: 2 m/s S
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Ei ehkä uskoisi, mutta välillä täällä teltan sisällä on todella kuuma, vaikka pakkasta onkin reilusti. Aurinko kun porottaa teltan kylkeä, niin täällä on lähes LVI-olosuhteet, mikä on tietty päivän palelun jälkeen luksusta. Ja kun keitin on päällä, niin teltta muuttuu saunaksi. Hiki virtaa kun tunkee hiilaria hetulaan. Harvoin muuten tulee juotua ruokapadan jämänä olevaa vesi-öljy-seosta, mutta täällä ei mitään kannettua energiaa heitetä menemään!

Alusta paranee jatkuvasti, mutta täällä on jotain kummallisia alamäkiä. Se ei tietty ole kovin toivottua, sillä jossain vaiheessa ne täytyy kuitata takaisin, napa kun on lähemmäs 3000 metrin korkeudessa.

Summary: might sound unbelievable, but it is really warm inside my tent when sun shines. And it changes to sauna when stove is on. So sweating is guaranteed while eating. I must say I do it rarely, but here I also drink leftover sauce of daily meal, consisting mostly of water and food oil. You won't throw away any energy you have tragged so far.

Snow is getting better all the time, but there are some strange downhills here. And they are not so wanted, as all meters have to be climbed again.