29.12.2013

Häiriintynyt jää

Sijainti/Location: 84.28.26 S 80.39.95 W
Tanaan/Today: 23,5 km
Aika/Time: 7 h 40 min
Korkeus/Elevation: 1277 m
Yhteensa/Total: 510 km
Lampotila/Temperature: -17 C
Tuuli/Wind: 8 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Tämä päivä jatkoi siitä mihin eilinen jäi, mutta nyt onneksi näki eteensä. Kuvan kaltaisia sastrugeja riitti silmänkantamattomiin, kuvassa oleva toki isommasta päästä korkeuden ollessa metrin luokkaa. Mutta pienempiäkin joutuu kiertämään, sillä ahkio ei niistä kaikista suostu tulemaan yli. Onneksi pelisilmä on tässä jo kehittynyt näkemään mistä se tulee yli ja mistä ei.

Tarkkaavainen lukija huomasi, että olen siirtynyt reippaasti länteen. Go West! Syynä on 100km:n päässä kartalle suoraan nykyiselle kulkureitille merkitty läntti, jossa lukee "disturbed ice". Sen verran alkaa seikkailunnälkä olla tyydytetty tällä erää, että mulla ei ole tippaakaan haluja käydä tsekkaamassa millaisia psykologisia palveluja tuolla tarvitaan, kun tää normialustakin tekee miehen hulluksi. Sen vuoksi väistän suosiolla aluetta sekä samalla 300km:n päässä odottavaa tunnettua, isoa sastrugialuetta, koska ne tuskin väistävät meikäläistä. Veikkaan kuitenkin saavani jotain maistiaisia näistäkin ihanuuksista sitten kun sen aika on!

Summary: today continued from yesterday: sastrugi fields were available no matter where I looked. Luckily I was able to see them, biggest ones were 1 meter high like in today's picture.

I have changed my course to more west, as there is 'disturbed ice' area marked on the map 100km from here. I don't have any interest to check how disturbed it is, so I'll pass it this way. At the same time I'll start going around big sastrugi area waiting after 300 km.