30.12.2013

Nakit jäässä

Sijainti/Location: 84.41.77 S 80.46.01 W
Tanaan/Today: 25,2 km
Aika/Time: 7 h 45 min
Korkeus/Elevation: 1296 m
Yhteensa/Total: 535 km
Lampotila/Temperature: -16 C
Tuuli/Wind: 6 m/s SW
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Täällä pääsee välillä unohtumaan miten kylmä oikeastaan onkaan kun aurinko paistaa lähes jatkuvasti. Mutta ilma on kuivaa ja jatkuva viima huolehtii tehokkaasta jäähdytyksestä. Tänään kävi viimeisellä tauolla niin, että vaivuin jotenkin ajatuksiini ja havahduin siihen että sormet oli aivan umpijäässä. Sitten olikin jo kiire ja menin sellaista kyytiä saadakseni lämmön päälle että ahkiokin varmaan ihmetteli että mikähän tuolle nyt tuli. Ja kipu, se tulee vasta kun sormet alkaa uudelleen sulaa. Seuraavat 10 minuuttia paruin kuin Sinuhen palvelija Kaptah makoisten kepiniskujen osuessa hänen persposkiinsa. Asiasta selvittiin, mutta tällä hetkellä nakit on hieman tunnottomat.

Törmäsin tänään myös hiihtojälkiin. Oletan kyseessä olevan jommankumman fillarikundeista, sillä pulkasta jäänyt jälki ei sovi Anthonyn kippoon, niin ohuet jäljet olivat. Pari tuntia jäljet vainosivat minua kuin kesäinen sontakärpänen, vaikka kuinka yritin rimpuilla eri suuntaan kuin ne. Lopulta ne katosivat jonnekkin tuonne kuumaisemaan.

Summary: it is easy to forget how cold it is here as sun is shining almost all the time. During my last break today I fell into my thoughts and woke up to situation where my fingers were totally frozen. I then skied like mad to get warmth back to my body. I guess my sledge were thinking what the hell... The pain came when fingers started to melt again. I cried out loud and skied at the same time. What a sight if there had been any audience. I also saw ski tracks today, must have been either of bicycle guys as Anthony's sledge does not leave such a narrow marks.