2.1.2014

Tissit paljaana

Sijainti/Location: 85.23.28 S 81.22.38 W
Tanaan/Today: 26,7 km
Aika/Time: 7 h 45 min
Korkeus/Elevation: 1351 m
Yhteensa/Total: 613 km
Lampotila/Temperature: -10 C
Tuuli/Wind: 4-6 m/s SE
Saa/Weather: aurinkoinen/sunny

Tänään oli taas aurinkoista ja lumen pinta edelleen tasaista, joten kulku sen mukaista. Thielin vuoretkin tulivat paremmin esiin ja ovat todella hyvää vaihtelua tasaisen valkoiseen maisemaan.

Olin päivän päätteeksi menossa juuri telttaan, kun yläjäätiköltä tuli joku leijan kanssa. Kaveri paljastui Geoff (?):ksi, joka on leijaillut Novon tutkimusasemalta navan kautta ja kohteena mun lähtöpiste, Hercules Inlet. Koska hän on rintasyöpätutkimuksen asialla, koristi hänen ahkiotaan 2 tissiä. Kysyin miten vekotin toimii, johon hän totesi että kaatuessaan nuo ryntäät tahtovat kyntää tannerta hieman turhan kovaa. Hän kertoi myös, että 87-leveyspiirillä oleva sastrugi-kenttä on pahin, jonka hän on nähnyt. Oli kuulemma meinannut katkaista koipensa pariin otteeseen. Niinpä tietysti, onpahan taas jotain mitä voi innolla odottaa! Hetken rupateltuamme Geoff lähti leijoineen kohti kaakkoa ja minä normiaskareisiini.

Summary: It was another good skiing day today with smooth snow and good views of Thiel mountains. I was just about to go inside of tent after last leg when I noticed someone kiting down the glacier. It was Geoff, who has kited all the way from Novo station via pole and is heading to Hercules Inlet. He is promoting breast cancer study, so he had 2 tits on top of his sledge. He also told me sastrugi field at 87 degrees is worst he has seen, so there is something fun for me to wait for! After some chatting he continued his way and I started my normal routines.