30.1.2014

No fume aqui

Yksi asia, johon täällä on tullut kiinnitettyä huomiota on, miten vähän jengi polttaa körssiä. Ennakko-odotus oli, että täällä syöpäkääryle röyhyää kaikkien machojen suupielessä, mutta niin machot kuin tupakitkin ovat niin piilossa, että niitä joutuu tosissaan etsimään. Tupakkalait ovat yhtä tiukkoja kuin Suomessa, ja ainakin täällä Puntassa poltetaan katukuvassa selvästi vähemmän kuin Suomessa

Olen ollut pari päivää flunssan kourissa ja makaan lähinnä sängyssä. Heti ihmisten ilmoille tultua alkoi kurkku punottaa ja jatkuva aivastelu. Varmaan immuunijärjestelmä on aika riekaleina kun on ollut kaksi kuukautta täysin leikkaussaliolosuhteissa ja sitten tulee riutuneen kroppansa kanssa bakteerihyökkäyksen keskelle. Nyt on aikaa lukea, ja eilen viimeistelin Jon Krakauerin kirjan "into the thin air", joka kertoo vuoden 1996 vaellusonnettomuudesta Everestillä. Kirja kuvaa hyvin niitä ihmistyyppejä, jotka työntävät itsensä kaikenlaisiin seikkailuihin, heidän erilaisia motivaatioitaan ja itse tapahtumaa hyvinkin tarkasti. Itse pidin ja voin suositella alan harrastajille tai muuten vaan tarkkailijoille.

Summary: one thing that has drawn my attention is how few people here smoke, even though that's what I expected of Chile together with machismo. I actually haven't seen too much either here. Even In Finland there are more of both available compared to what I have experienced in Punta.

I cought a flu immediately after arriving to civilization and have been reading books a lot. Last night I finished Jon Krakauer's "into the thin air", which, in addition to describing 1996 Everest catastrophe, describes well different human types and their motivations, whom tend to do different expeditions. Personally I liked the book and can recommend to those who do or are interested about the subject.