28.1.2014

Matkalla pohjoiseen

"Sen näkee peilistä, on kaikki eilistä, me sitä kimpassa tuumailtiin". Niin päättyi sitten tämäkin reissu, tosin vain Etelämantereen osalta. Päivä alkoi, tai se ei oikeastaan kerinnyt koskaan päättyäkkään, 00.30, kun nousin pakkaamaan tavaroitani, nukkumisesta ei tullut a) yhtään b) mitään. 01.30 piti viimeistään olla valmista, ja sen jälkeen olikin kiire odottamaan.

Iliyushin laskeutui vähän vaille neljä aamulla ja toi mukanaan 100 tynnyriä lentopetroolia. Sen purkaminen ja vastaavasti toiseen suuntaan menevän romun lastaaminen vei reilut pari tuntia aikaa ja pääsimme lähtemään puoli seitsemän kerppeillä. Menolento toi myös kolme chileläistä, keski-iän paremmalla puolella olevaa huulipunasorsaa sekä heidän attacheansa käymään tunniksi Etelämantereella, ja tietysti lennolle meikän viereen. Rouvat olivat selkeästi kylpeneet ruusuvedessä tai vastaavassa, ja nukkumisesta tuli vielä vähemmän mitään kuin muuten olisi tullut. Perille kuitenkin selvittiin puolillepäivin ja hotellille päästyä aloitinkin ankarat huoltotoimenpiteet. Pizzaa huuleen ja kaupasta pesuvehkeitä. Samalla kävi selväksi, että esim. tiskiharja on erikoistuote, jota saa vain erikoiskaupoista.

Lopun päivää olikin sitten "Monni tiskataan, Monni kuivataan"-meininkiä ja teltan kuivattelua!

Summary: I haven't slep now for 36 hours, as today started already 00.30 with packing and then we rushed to wait. Iliyushin landed before 4 AM and it took more than 2 hours to download and upload stuff coming and going.

Finally, before noon, we landed to Punta Arenas and we were driven to our hotels. I started all maintenance work immediately, but soon I'll head for big and deep sleep!