27.11.2013

Päivälliskutsuilla

Aamulla soiteltiin jälleen. Tänään on ollut parempaa keliä lentämiselle, mutta ei ole tietoa pääsikö huoltolento liikenteeseen. Huomenaamulla on taas uusi kierros.

Kävin juoksulenkillä ja sen jälkeen on pääasiassa lepäilty hotellilla, mutta illalla Chris ja Marty kutsuivat mut mukaansa tarjoamalleen illalliselle. Oli kivaa välillä käydä kunnon pihvipaikassa jonkun muunkin kuin oman itsensä parhaassa seurassa. Nämä tyypit on supersosiaalisia ja juttua riitti kaikesta maan ja taivaan välillä, toki myös tulevaa reissua sivuten. On jännä huomata, että varusteiden, etenemisen ja ruuan suhteen meillä on aika samanlaiset näkemykset, joka toki tuo varmuutta omaankin tekemiseen.

Ruuasta puheenollen: koskapa täältä ei saa ihan kaikkea, niin ruokalistakaan ei ole aivan tuollainen mitä varustelistassa on kuvailtu. Energiasisältö on aikalailla sama, seuraavassa selostan oleellisimmat asiat. Aamiaiseksi on joko mysliä (hotellinomistajat tekivät pyynnöstäni) tai raviolia/tortellinia+kastike. Molempiin 50g oliiviöljyä päälle. Lounaaksi joko nuudeleita tai valmiita retkiruokia. Päiväeväänä 50g salamia, 150g pähkinäsekoitusta ja 200g suklaata. Päivälliseksi perunamuusi/pasta/riisi + 50g oliiviöljyä + 50g salamia. Hiihdon jälkeen 25g palautusjuomajauhetta ja hiihdon aikana 50g urheilujuomajauhetta. Viimeiset toki veteensekoitettuna.

Joku voi ihmetellä miksei aamupaloissa ole yhtään puuroa: mä en sitä syö enää kuin aseella uhaten: Huippuvuorilla 2005 puuroa nieleskeltiin aamuisin itku silmässä ja yrjö kurkussa. 2006 Grönlannissa meillä oli Eeron kanssa kammottavaa englantilaista rusinapuuroa ja 2010 unohdettiin Tonin kanssa suola meidän puuroannoksista. Ei pysty enää, liian hapokasta!

Summary: after some running training I stayed at the hotel. Later Marty and Chris offered me a dinner in one of very decent steakhouses of Punta. This couple is supersocial and three hours with them went like flying. We chatted about various topics and it was convincing to notice that we share many thoughts about food and equipment.

Speaking about food, I was forced to tune my foodlist provided on my linklist, I'll open it up a bit here: for breakfast, I have either ravioli or homemade mysli (Hotel owners did it for me by request). For lunch I have noodles or trekking food. Snacks include chocolate, peanuts and salami, and dinner is either smashed potatoes, pasta or rice combined with salami. After skiing there is daily recovery drink and during skiing I consume sport drinks.