20.11.2013

Linjastolla ei aikailla!

Intin yksi kuuluisimmista one-linereista pysyi kyllä tänään kirkkaasti mielessä, kun vuorossa oli aamupala- ja päivällispussien pakkaamista.

Homma jatkui lähes 10 tuntia tauotta, ja oli kohtuullisen sotkuista puuhaa: makaronit, riisit ja muusijauheet lensi pitkin lattioita. Hotellin siivoojaleidit räjähti nauramaan kun hain rätin käteeni ja rupesin siivoamaan sotkujani pöydän alta. Sen verran sain heidän espanjastaan selville, että tässä maassa ei mies rättiä kädessään pidä. Yritin selventää heille, että meidän maassa taas mies saa nykypäivänä naiseltaan potkun perseeseen ja menolipun Mombasaan, ellei rätti pysy kädessä. Katselivat mua vähän oudon näköisenä. Mombasa ei varmaan sytytä kynttilöitä tässä maailmakolkassa.

Eniten tässä päivässä harmitti kuitenkin Karls-Johanin tattikastike, joka muutenkin oli viime hetken hankintoja. Se nimittäin tuoksahtaa kuivatavarana lähinnä oksennukselta. Karl-Johan oli linjastolla ensimmäisenä ja koska lopuksi jäi muita, parempia kastikkeita yli, jäi tunnelmaksi että tattikastikkeen olis voinu tunkea takaisin sinne mistä se on todennäköisimmin tullutkin. Ikuisena optimistina jaksan vielä toivoa, että sen maku regeneroituu jahka se yhtyy veden ja kattilan kanssa.

Summary: today I packed food all day. It took me 10 hours to do all my breakfasts and dinners. Lunches I managed to do yesterday, so tomorrow I'll do daily snacks.

Packing was quite messy at times, and cleaning ladies of the hotel started laugh loudly when I started to clean out my mess. They said men never clean nothing here. I told them that in Finland your wife/girlfriend will kick your ass if you don't, but they did not seem to believe me.